Boeings Advanced Tactical Laser Optager Biler i Hood

Hætten, ikke den "hætte. Regeringen ville aldrig gå ind i 'hætte og lyser biler med en drone monteret laser. Right?

Så, som i juni, var Boeing Corporation testet sin nye 25kW tynde-disk laser-system, som tilsyneladende er "våben-grade" nu. Fra pressemeddelelsen på Boeing :

"Solid-state lasere vil revolutionere slagmarken ved at give Warfighter en ultra-præcis engagement kapacitet, der kan dramatisk reducere collateral damage", sagde Scott Fancher, vice president og general manager for Boeing Missile Defense Systems. "Disse succesfulde tests viser, at Boeing har gjort solide fremskridt i retning af at gøre denne revolutionerende funktion en realitet."

Den tynde skive laser er et initiativ for at vise, at solid-state laser teknologi er nu klar til at flytte ud af laboratoriet og i fuld udvikling som våbensystemer. Solid-state lasere er drevet af elektricitet, hvilket gør dem meget mobile og dokumenterbare på slagmarken. Boeing laser repræsenterer den mest elektrisk effektive solid-state laser kendt teknologi. Systemet er designet til at imødekomme den hurtige-brand, hurtig retargeting krav til areal-forsvar, anti-missil-og anti-mørtel taktiske højenergi lasersystemer. Det er også ideelt for ikke-dødelige, ultra-Precision Strike missioner hårdt brug for warfighters i krigszoner.

Dette er hvad du er ved at se - laseren i aktion fra en aktuel C-130 Hercules:

Denne video viser effekten af høj-energi laserstråle fra Boeing Advanced Tactical Laser (ATL), brændt ved en stationær lastbil fra en US Air Force NC-130H flyver over White Sands Missile Range i New Mexico, den August 30, 2009 . Det ATL er en kemisk ilt jod laser (spole), og er en nedskaleret version af megawatt-klassen med høj-energi laser i Boeing YAL-1 Airborne Laser (ABL). ABL og ATL er både teknologi demonstrationsprogrammer.

Dette er et virkeligt forbiflyvning. Denne laser er monteret på et virkeligt plan. Denne bil har hætte er faktisk at få et hul brændt i det.

Et par spørgsmål kommer til at tænke her:

  • Hvorfor Boeing stadig forsøger at udvikle COIL laserteknologi ? Det er den samme teknologi, der kræver masser af dødelige kemikalier, varer et par sekunder, og derefter brænder ud? Det er svarer til at droppe en bombe - når nyttelasten (kemikalierne i dette tilfælde) er brugt op, skal flyet genindlæse. Er der ikke solid state alternativer, kan jeg forsket at lave en multi-shot laser teknologi? Jeg vil tro, at, da vi ikke bruger denne energi og tid til at udvikle noget, der rent faktisk kurere kræft eller aids eller noget lignende, skulle det ikke være mindst lige så effektiv som muligt?
  • Hvorfor er vi ikke lede denne forskning penge ind kurere kræft eller aids?

Nå, jeg aldrig at vide. Jeg tror jeg bare, at naiv. Man kan sige jeg er en drømmer.

Tak, Geekologie !

  • Melvin of the Apes

    Denne video er ikke spolen laseren brænder en bil og formentlig ikke nogen laser. Det ville ikke fokusere ned til en stram stedet fra så langt væk. For at gøre dette lille diffraktion begrænset plads ville det være inden for 100 meter. At laser kan gøre mere end brænde maling. Hvis metallet blev smeltet du vil se en byge af gnister, som i meget mindre industrielle lasere, der snit metal. Himlen er meget uklar. Det aricraft ville eithr være meget lav eller skydning mellem skyer. Ineither tilfælde ville det ikke være på mål meget lang. Det ligner noget materiale at blive brændt på en bil.

Få endnu flere Jim på Light

Oversæt:

Mest populære kategorier

Søg efter Månedlig Arkiv

Mest populære tags